Gehaktschotel met wortel en knolselder
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 750g kippengehakt
  • 400g wortelen
  • 400g knolselder
  • 800g aardappelen
  • 1grote ui
  • 150ml lichte room
  • 3eetlepels boter
  • 4eetlepels paneermeel
  • 1koffielepel tijmgedroogd
  • 1koffielepel paprikapoeder
  • pezono
Instructies
  1. Schil de wortelen en de knolselder en rasp fijn.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  3. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  4. Snipper de ui fijn.
  5. Stoof de ui aan in een pan en voeg het gehakt erbij, samen met de tijm en een beetje pezo. Doe dit nadien in een grote ovenschotel.
  6. Stoof de groentjes aan met paprikapoeder en pezo en doe dit bovenop het gehakt.
  7. Prak de aardappelen met de room, een beetje boter en pezono en doe het op de groentjes.
  8. Werk af met paneermeel en wat klontjes boter. Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Notities

Een lekkere herfst-, winterschotel.

Makkelijk op voorhand te maken.