Gelakt gehaktbroodje met dragon en koolsalade
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Gehaktbroodjes
  • 500g gemengd gehaktvarken-runds
  • 1 sjalotfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 2el peterseliefijngehakt
  • 2el dragonfijngehakt
  • 1 ei
  • 80g paneermeel
  • pezo
  • 1noot boter
Lak gehaktbroodje
  • 2el ketchup
  • 2el mosterd
  • 2el honing
  • 1el sojasaus
Koolsalade
  • 200g witte koolfijn gesneden met de mandoline
  • 200gg rode koolfijn gesneden met de mandoline
  • 150g worteltjesgeraspt
  • 2handjes bieslookfijn gesneden
  • 1/2 citroengeperst
  • 3el mayonaise
  • pezo
  • 1geut azijn
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de gehaktbroodjes: stoof het sjalotje met de look eventjes aan en voeg bij het gehakt. Doe ook de dragon, de peterselie, het ei en het paneermeel erbij en meng onder elkaar. Kruid een beetje met pezo.
  3. Vorm 4 kleine gehaktbroodjes en kleur ze aan in een pan met boter. Leg ze in een vuurvaste ovenschaal.
  4. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  5. Maak nu de lak: meng alle ingrediƫnten voor de lak onder elkaar en roer goed.
  6. Maak de kooksalade: meng de mayonaise met het citroensap en kruid met pezo. Meng de worteltjes en de witte kool onder elkaar met de mayonaise. Wacht met de rode kool tot op het laatste anders kleurt de ganse koolsalade rood.
  7. Haal na 15 minuten de gehaktbroodjes uit de oven en smeer ze in met de lak. Plaats ze terug in de oven voor 10 minuten.
  8. Snij de gehaktbroodjes in plakjes. Meng nu ook de rodekool onder de salade en voeg nog wat azijn toe, proef en kruid indien nodig nog wat bij met pezo.
  9. Serveer het gehaktbroodje met de kleurrijke koolsalade.
Notities

Lekker met puree of frietjes.

Deze koolsalade is een aanrader bij de BBQ, fris door het citroensap en de azijn!