Gelakte varkenswangetjes met groentjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Pekelen
  • 1l water
  • 70g zout
  • 40g tagatesse
  • 12 varkenswangetjesmooi ontvliesd
Lakken
  • 1el mosterd
  • 6el tomatenketchup
  • 4el sukrin
  • 4el ketjap manis
Overige
  • 20tal kroketjes
Groentjes
  • 1 noot goede boter
  • 8roosjes broccoli
  • 8 jonge worteltjes
  • 8roosjes bloemkool
  • pezo
Stoven van de wangetjes
  • 1teentje lookgeperst
  • 1el sukrinbio winkel
  • 2el mosterd
  • 2el tomaten ketchup
  • 2el ketjap manis
  • 1stengel citroengras
  • 1takje rozemarijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2cm gemberin stukjes
Instructies
  1. Pekelen: Kook het water, zout en tagatesse samen op en laat afkoelen. Zodra het is afgekoeld leg je er de wangetjes in, zet dit 24 u in de koelkast.
  2. Stoom de groentjes elk apart beetgaar: de bloemkool, broccoli en de jonge worteltjes. Verfris de groentjes onder koud water.
  3. Haal de wangetjes uit het pekelwater en bak ze mooi bruin in wat goede boter, dit in een grote pot met dikke boden.
  4. Stoven van de wangetjes: Blus de pot met water tot de wangetjes net onder staan. Voeg nu de rest van de ingrediƫnten toe: look, sukrin, mosterd, ketchup, ketjap manis, rozemarijn, bouillonblokje, citroengras en de gember. Laat dit een 2,5 u zachtjes pruttelen.
  5. Maak de lak: Meng de mosterd, ketchup, sukrin en ketjap manis. Laat dit eventjes inkoken.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  7. Haal de wangetjes uit het kookvocht (hou het kookvocht bij) en dep ze droog met keukenpapier.
  8. Leg de wangetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer de wangetjes in met de lak. Zet ze 15 minuten in de oven.
  9. Maak de saus: Neem enkele pollepels kookvocht van de wangetjes en kruid indien nodig bij. Breng dit aan de kook en bind met wat bruine roux.
  10. Bak de groentjes eventjes op in een pan met wat boter, kruid met pezo.
  11. Frituur de kroketjes.
Notities

Er is wel wat werk aan!

Ze zijn boterzacht.