Gele paprikasoep met kokosmelk
Porties
3personen
Porties
3personen
Ingrediƫnten
  • 1kleine uigrof gesneden
  • 1 gele paprikageschild en in grove stukken
  • 1/2 preiin halve ringen
  • 1kleine aardappelgeschild en in stukken
  • 2kleine worteltjesin schijfjes
  • 1/2koffielepel gemberpoeder
  • 1koffielepel currypoeder
  • 1/2koffielepel kurkuma
  • 250ml kokosmelk
  • 750ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • pezo
  • 1handje koriander
  • olijfolie
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in olijfolie.
  2. Voeg de paprika, de prei, de aardappel en de worteltjes toe. Laat de groentjes eventjes meestoven.
  3. Bevochtig met de kokosmelk en het water.
  4. Doe de kruiden en het bouillonblokje bij.
  5. Laat 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep met de staafmixer en kruid eventueel bij met pezo.
  6. Giet de soep in kommetjes en werk af met enkele blaadjes koriander.
Notities

Wanneer je de schil van de paprika niet verwijderd, haal dan de soep na het mixen nog een keer door een zeef om alle vliesjes te verwijderen. Zo krijg een mooie gladde romige soep.