Gemarineerd varkenshaasje met snijbonenpuree en boontjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 800g varkenshaasje
  • 250g volle yoghurt
  • 3teentjes lookgekneusd
  • 1bosje peterseliefijn gehakt
  • 1/2 citroenhet sap
  • pezo
  • 500g snijbonenfijn gesneden
  • 1.2kg bintjes
  • 1 uifijn gesneden
  • 400g fijne prinsessenboontjes
  • 1 sjalotfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • bicarbonaat
  • 1geut melk
Instructies
  1. Maak de marinade: meng de de yoghurt, het citroensap, de peterselie en de teentjes look onder elkaar en kruid met pezo. Snijd de varkenshaasjes in twee en kruid ze met pezo aan twee kanten. Leg ze in een glazen kom en smeer de marinade erover. Dek af en laat minstens 6 uur marineren in de koelkast, draai ze af en toe om en besmeer ze weer met de marinade.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Dep het vlees droog en kruid het met pezo. Bak het aan in een pan met boter. Leg het daarna in een ovenschaal en bak 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Kook de snijboontjes beetgaar in gezouten water met bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  5. Kook de prinsessenboontjes beetgaar in gezouten water met bicarbonaat. Giet af en spoel ze onder koud stromend water.
  6. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  7. Stoof een ui in olijfolie gaar en voeg een beetje water toe zodat hij niet kan kleuren of aanzetten. Voeg op het laatste de snijboontjes toe.
  8. Stamp de aardappelen fijn met wat boter en een geut melk. Roer er de snijboontjes onder en breng op smaak met pezono.
  9. Stoof het sjalotje aan met de geperste look, voeg wat water toe en laat gaar worden. Wanneer het sjalotje gaar is, roer je er de prinsessenboontjes onder en breng ze op smaak met pezo.
  10. Snij het varkenshaasje in mooie plakjes.
  11. Leg op ieder bord een zestal stukjes vlees, enkele que­nel­les snijbonenpuree en wat boontjes.
Notities

Door de marinade van yoghurt is het vlees boter mals!