Gemarineerde brochette van varkenshaas
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 1 varkenshaasje
  • 2 ui
  • 1 laurierblad
  • olijfolie
  • pezo
  • afrika kruidenvan Wiberg, online te bestellen
  • 5 mini witloof stronkjesfijn gesneden
  • 1 sinaasappelà vif gesneden
  • 1/2el mayonaise
  • 2 tomaatjesin schijfjes
  • 1 little gem slagehalveerd
  • 2 houten saté prikkers
Instructies
  1. Snij het varkenshaasje in mooie blokjes en kruid met pezo en de afrika kruiden.
  2. Snipper 1 ui fijn en doe deze in een glazen kom samen met het laurierblad en een goede geut olijfolie.
  3. Leg het vlees in de olie en meng goed, dek af en zet 1 nacht in de koelkast. Roer af en toe om.
  4. Maak de witloofsalade: snij de partjes sinaasappel in stukjes en meng onder het witloof. Pers er nog wat sap van de sinaasappel over uit en meng er 1/2 el mayonaise onder. Kruid met pezo.
  5. Maak de brochette: snij de tweede ui in vier en maak de rokken los van de ui. Rijg telkens een stukjes vlees, ui, vlees aan de brochette en bak ze mooi aan op de BBQ.
  6. Smeer het snijvlak van de sla in met olijfolie en leg deze kort op de BBQ, best niet boven de hete kolen. De sla verbrandt snel!
  7. Leg de groentjes en het vlees op de borden, lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Door het vlees een nachtje te laten marineren is het super mals!

Je kan ook kleinere brochettes maken, zo haal je makkelijk 4 stuks uit 1 varkenshaasje.