Gemarineerde eenden brochette met zuiderse groentjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
1eendenborstontdaan van vel en in blokjes
2teentjeslookgeperst
6eetlepelsolijjfolie
1eetlepelzachte paprika poeder
1koffielepelkomijnpoeder
2koffielepelskurkuma
1koffielepelzout
zwarte peper
1auberginein plakjes gesneden
2tomatenin plakjes gesneden
1/2courgettein plakjes gesneden
komijnzaadjes
pezo
olijfolie
1geutbalsamicoazijn
Instructies
Maak de marinade voor de eend: meng alles goed onder elkaar voor de marinade en leg er de blokjes eend in.
Laat ze enkele uren of een nachtje erin marineren.
Rijg daarna een drie à vier blokjes eend aan een saté stokje.
Ontvocht de aubergines door wat grof zout erop te strooien aan beide kanten, er een snijplan op te plaatsen met wat gewicht.
Laat ze een half uurtje staan en spoel ze dan goed na onder stromend koud water en droog ze goed af.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak nu de ovenschotel door de de groentjes afwisselend in een ovenschaal te plaatsen, aubergine, tomaat en courgette.
Kruid met komijnzaad, pezo, balzamicoazijn en goed wat olijfolie.
Zet een 30 minuten in de oven op 180 graden.
Bak de brochetten in een pan zonder vetstof, niet te lang, de eend mag nog rosé zijn.
Notities
Dit is een lekkere kruidige marinade, ook geschikt voor de BBQ.