Gemarineerde eenden brochette met zuiderse groentjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 1 eendenborstontdaan van vel en in blokjes
  • 2teentjes lookgeperst
  • 6eetlepels olijjfolie
  • 1eetlepel zachte paprika poeder
  • 1koffielepel komijnpoeder
  • 2koffielepels kurkuma
  • 1koffielepel zout
  • zwarte peper
  • 1 auberginein plakjes gesneden
  • 2 tomatenin plakjes gesneden
  • 1/2 courgettein plakjes gesneden
  • komijnzaadjes
  • pezo
  • olijfolie
  • 1geut balsamicoazijn
Instructies
  1. Maak de marinade voor de eend: meng alles goed onder elkaar voor de marinade en leg er de blokjes eend in. Laat ze enkele uren of een nachtje erin marineren. Rijg daarna een drie à vier blokjes eend aan een saté stokje.
  2. Ontvocht de aubergines door wat grof zout erop te strooien aan beide kanten, er een snijplan op te plaatsen met wat gewicht. Laat ze een half uurtje staan en spoel ze dan goed na onder stromend koud water en droog ze goed af.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Maak nu de ovenschotel door de de groentjes afwisselend in een ovenschaal te plaatsen, aubergine, tomaat en courgette. Kruid met komijnzaad, pezo, balzamicoazijn en goed wat olijfolie. Zet een 30 minuten in de oven op 180 graden.
  5. Bak de brochetten in een pan zonder vetstof, niet te lang, de eend mag nog rosé zijn.
Notities

Dit is een lekkere kruidige marinade, ook geschikt voor de BBQ.