Gemarineerde kip saté met pindasaus, komkommersalade en rijst
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
De satés
  • 4 kippendijenin blokjes gesneden
  • 1/2tl uienpoeder
  • 1/2tl kerrie poeder
  • 1/2tl knoflook granulaat
  • 1mespunt cayennepeper
  • 2el Arachideolie
De pindasaus
  • 1 uifijn gesneden
  • 2tl geraspte gember
  • 200ml kokosroom
  • 1geut volle melk
  • 200g pindakaas met stukjes
  • 2el chilisaus
  • 2el sojasaus
  • pezo
de komkommersalade
  • 5tal snack komkommersin partjes
  • 1/4 chilipeperin halve maantjes
  • olijfolie
  • 2zakjes rijst
Instructies
  1. Meng alle kruiden voor de kip door elkaar, meng onder de kippenblokjes plus 2 el arachideolie. Laat minstens twee uur marineren, mag ook een nacht. Steek de kippenblokjes op saté prikkers. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Maak de pindasaus: stoof de ui aan in arachideolie, voeg de gember toe. Stoof verder aan tot de ui zacht is. Voeg de kokosroom, de pindakaas, de chilisaus en de sojasaus. Laat de saus nog even doorwarmen en kruid met pezo.
  3. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  4. Rijg het vlees op de satéprikkers en bak ze mooi bruin in de grillpan.
  5. Meng de komkommers met de chilipeper en olijfolie.
  6. Serveer alles mooi op een bord en werk af met verse koriander.
Notities

Een heel lekkere marinade!

Je kan de satés ook op de BBQ grillen.