Gemarineerde kippenbouten
Porties
4Personen
Porties
4Personen
Ingrediënten
  • 4 kippenbouten
  • 2koffielepel paprikapoeder
  • 1/2koffielepel lookpoeder
  • 1koffielepel gemberpoeder
  • 1/2koffielepel uienpoeder
  • 1koffielepel gedroogde rozemarijn
  • 1mespunt cayennepeper
  • 50ml droge witte wijn
  • 2eetlepel soja saus
  • 30ml olijfolie
  • zwarte peper
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een glazen kom en roer goed om.
  2. Leg er de kippenbouten in en roer goed om, zet afgedekt in de koelkast. Roer ze af en toe een keer om. Minimum 3 uur marineren, best een nacht.
  3. Bak ze op de BBQ gaar en smeer ze enkele keren in met de marinade.
Notities

Zelfgemaakte marinades zijn zoveel lekkerder dan het vlees dat je gemarineerd koopt in de winkel.

Je moet er alleen tijdig aan beginnen 😉.

Een marinade moet kunnen inwerken op het vlees of de vis.