Gemarineerde lamskroon, gebakken slaharten, tomaatjes met mozzarella en hasselbackaardappelen
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Marinade vlees
  • 1 lamskroon
  • 2teentjes lookgekneusd
  • 1el rozemarijnfijn gehakt
  • 1/2 rood pepertjefijn gesnipperd
  • 1/2el tijmfijn gehakt
  • 6el arbequina olijfolie
  • pezo
Slaharten
  • 1 Romeinse slain vier gesneden
  • 1koffielepel italiaanse kruiden
  • 2el olijfolie
  • 1teentje lookgeperst
Tomaten
  • 2 tomaten
  • 1/2bol mozzarella
  • 1koffielepel italiaanse kruiden
  • 1hand basilicum blaadjes
  • olijfolie
  • pezo
Hasselbackaardappelen
  • 2 vastkokende aardappelenbeetgaar gekookt
  • 4plakjes zachte chorizo
  • 2el boter
  • 2takjes rozemarijnfijn gehakt
Instructies
Gemarineerde lamskroon
  1. Meng de olie met de look, de rozemarijn, de tijm en het pepertje. Breng op smaak met pezo.
  2. Snijd de lamskroon in koteletjes en leg ze een nachtje in de marinades.
  3. Haal het vlees een uurtje voor het bakken uit de koelkast! Zeker niet vergeten!
Tomaten
  1. Leg de tomaat tussen de stelen van twee houten lepels op een snijplank en snij de tomaat in, zo snijd je er niet helemaal door.
  2. Snijd de mozzarella in plakjes en bestrooi met de Italiaanse kruiden.
  3. Steek tussen de tomaat een schijfje mozzarella, afwisselend met een blaadje basilicum, tot alle snedes gevuld zijn.
  4. Leg ze in een ovenschaal en kruis ze met wat pezo en een straaltje olijfolie.
Hasselbackaardappelen
  1. Snijd ook de aardappelen in tussen de stelen van twee houten lepels.
  2. Snijd de chorizo in lapjes en steek hier en daar een stukje tussen. Overdrijf niet, want dit overheerst snel. Leg de aardappelen in een ovenschaal.
  3. Smelt de boter met de rozemarijn en napeer deze over de aardappelen.
Oven
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet de aardappelen er 20 minuten in.
  3. Zet de tomaten er 10 minuten in.
Slaharten
  1. Meng de olijfolie, het teentje look en de Italiaanse kruiden. Smeer er de slaharten mee in en grill ze kort aan in een grillpan.
Lamskroon
  1. Haal het vlees uit de marinade en wrijf met keukenpapier een deel van de marinade eraf. Bak het vlees nu kort aan, het moet nog mooi rosé zijn.
Dresseer de borden
  1. Leg op ieder bord een drietal koteletjes, een aardappel, een tomaat en 2 stukjes slaharten.
Notities

Leg deze koteletjes in de zomer zeker een keertje op de BBQ, ook de groentjes en de aardappelen zijn een aanrader voor de BBQ.

De tomaten en de aardappelen leg je best in een aluminium schaaltje op de BBQ, ook een een gesloten BBQ is een must!

Lijkt allemaal veel werk, maar met goed wat voorbereiding valt het allemaal reuze mee.