Gemarineerde scampi’s met look en koriander
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 8 scampi’s
  • 1 limoenhet sap
  • 1teentje lookgeperst
  • 1grote hand verse korianderfijn gehakt
  • 1koffielepel korianderpoeder
  • 2el olijfolie
  • pezo
Instructies
  1. Maak de scampi’s zuiver en rijg ze op twee stokjes, zo draaien ze niet rond wanneer je ze draait tijdens het bakken ( zie foto ). Leg ze in een glazen of stenen schotel.
  2. Maak de marinade: Meng het limoensap, de look, de gehakte koriander, het korianderpoeder en de olijfolie, kruid met pezo.
  3. Overgiet de scampi’s met de marinade en dek af met plasticfolie. Zet koud weg tot gebruik. Dit kan je makkelijk de dag van te voren maken. Dan zijn ze nog lekkerder!
  4. Grill ze kort op de bbq of in de grillpan.
Notities

Lekker met wat zeekraal of salade, brood enz….

Deze marinade is ook zeer geschikt voor witte vis, gril de vis tussen een viskklem op de bbq of in een papillot.