Gevuld varkenshaasje op z’n Italiaans
Porties
3personen
Porties
3personen
Ingrediënten
Vulling
  • 1 varkenshaasje
  • 1/2bos basilicumde blaasjes, grof gesneden
  • 40g parmezaangeraspt
  • 25g pijnboompitjesgeroosterd
  • 75g zongedroogde tomaatjesgrof gesneden
Groentjes
  • 1/2 icebergslain sliertjes gesneden
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 2/3 komkommergeschild en in stukjes gesneden
  • 1 gele paprikain brunoise
  • 2 à 3 tomatenin blokjes gesneden
  • azijn
  • olijfolie
Aardappel
  • 6 nieuwe aardappelengeschild, beetgaar gekookt en afgekoeld
  • arachideolie olie
  • pezo
Instructies
Het varkenshaasje
  1. Doe alles voor de vulling in een hakmolentje of nutribullet, samen met een geut olijfolie en mix tot een smeuïge pesto en kruid met pezo.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snij het varkenshaasje overlangs open (maar niet gans erdoorheen). Leg er plasticfolie op en klop het wat platter met de deegrol. Kruid de buitenkant met pezo. Besmeer met de pesto en plooi dicht.
  4. Leg het spek dakpansgewijs op een snijplank, daarop het varkenshaasje. Plooi het spek mooi rond het varkenshaasje en steek vast met enkele tandenstokers.
  5. Leg het varkenshaasje in een geoliede ovenschotel en bak ongeveer 45 minuten in de oven.
De salade
  1. Meng alle groentjes voor de salade onder elkaar en breng op smaak met olijfolie, azijn en pezo.
De aardappelen
  1. Snij de aardappeltjes in schijven van 0,5 cm en bak ze mooi bruin in een pan met arachideolie.
  2. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de salade en de gebakken aardappeltjes.
Notities

Deze vulling is ook zeer lekker tussen een kipfilet.