Gevuld varkenshaasje
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 2 varkenshaasjes
  • 20lapjes ontbijtspek
  • groene pesto
  • 1hand pijnboompitjes
  • 8 zongedroogde tomaatjesSud N’ Sol
  • 1bol mozzarellain plakjes gesneden
  • pezo
  • boter
  • 10 basilicumblaadjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij het varkenshaasje open, maar niet gans door en plooi open.
  3. Besmeer met de groene pesto. Leg er wat pijnboompitjes op, de mozzarella, de tomaatjes en de basilicumblaadjes. Plooi het vlees dicht. Kruid de buitenkant met pezo.
  4. Leg 10 lapjes spek dakpansgewijs op een snijplank. Leg het varkenshaasje erop en plooi het spek er mooi rond. Herhaal dit voor het tweede varkenshaasje.
  5. Bak ze mooi bruin in een pan met boter op een matig vuur.
  6. Leg ze nu in een vuurvaste schaal. Bak verder af in de oven, 20 minuten. Laat eventjes rusten en snij in mooie plakken.
Notities

Lekker met krieltjes, kroketjes, asperges met boontjes gemengd, gestoomd en eventjes opgebakken in de pan.
Een sausje van ui, paprika, tomatenpuree en wat room is er ook lekker bij.

Het vlees blijft lekker mals door het spek dat je er ronddraait.

Varkenshaas is het meest magere vlees van het varken!