Gevuld witloof met kalfsgehakt en brunoise van champignons en knolselder
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
4stronkjeswitloof
250gpuur kalfsgehakt
4plakkenprosciutto
1grotesjalotfijn gesnipperd
1groot teentje lookgeperst
250gchampignonsin brunoise
400gknolselderin brunoise
1/2koffielepeltijm
1/2koffielepelrozemarijn
paprikapoeder
pezo
olijfolie
1handjepeterseliefijn gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snij de witloofstronkjes in twee en stoom ze voor, zodat het rauwe eraf is.
Laat wat afkoelen en hol ze in het midden wat uit, laat de stam zitten zo valt het witloof niet uit elkaar.
Kruid het gehakt met pezo en paprikapoeder, meng goed onder elkaar.
Maak er worstjes van ter grootte van het witloof.
Leg ze tussen het witloof en wikkel er een plakje prosciutto-ham rond.
Stoof in wat olijfolie de sjalot en de look glazig.
Voeg de champignons toe en bak mee aan.
Doe er de knolselderblokjes bij en kruid met de tijm, de rozemarijn en pezo.
Doe de groentjes in een ovenschaal en leg de gevulde willoofrolletjes er bovenop.
Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven.
Verwijder het aluminiumfolie en laat nog 10 minuten verder garen.
Schep op de borden en werk af met peterselie.
Notities
Winterse ovenschotel boordevol groentjes en gehakt, simpel, lekker en gezond.