Gevulde aardappeltjes met kipsalade, ideetje voor de paasbrunch
Porties
6stuks
Porties
6stuks
Ingrediënten
6aardappelen
100gkippenhaasje
kippenkruiden
pezo
2lente-uitjesin ringetjes gesneden
3zongedroogde tomaatjesin brunoise
1/2sjalotjefijn gesnipperd
1handjebieslookfijn gesnipperd
2elzure room
platte peterseliedecoratie
1nootjeboter
Instructies
Was de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
Laat ze volledig afkoelen.
Kruid de kip met de kippenkruiden en pezo aan in een pan met wat boter.
Laat volledig afkoelen.
En snij vervolgens zeer fijn.
Meng de kip met de zure room, het sjalotje, de lente-uitjes, de bieslook, en de zongedroogde tomaatjes onder elkaar en kruid af met pezo.
Snij het hoedje van de aardappelen en hol ze uit met een parisiennelepel. Doe dit voorzichtig zodat de aardappelen mooi heel blijven.
Snij aan de onderkant van de aardappel een klein vlakje weg zodat hij mooi rechtop blijft staan.
Prak wat er uit de aardappel komt met een vork en meng het onder de kipsalade.
Vul nu de aardappelen weer op en zet het hoedje van de aardappel recht in de aardappel, werk af met nog wat lente-uitjes.
Zet ze op een houten plank om ze te serveren.
Notities
Het is ook mooi om ze individueel in een eierdopje te serveren. Gebruik dan niet al te grote aardappelen zodat ze er mooi in passen.
Heb je vulling over: dit is ook lekker op een stukje stokbrood bij het buffet!