Gevulde avocado met paling
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 gesnipperde sjalot
  • olijfolie
  • 2eetlepels koriander
  • 2eetlepels sushi azijn
  • 1/2 citroen
  • 1/2 limoen
  • 1 lente-ui
  • 1/4 rood chilipepertje
  • Klein stukje gerookte paling of forel
  • pezo
  • basilicum
  • 10 geroosterde amandelengemalen
Instructies
  1. Halveren de avocado en haal de pit eruit, ook het vruchtvlees, maar laat de schil heel!
  2. Hak het vruchtvlees fijn.
  3. Rasp de komkommer in een kom.
  4. Snipper de sjalot fijn.
  5. Meng de komkommer, de avocado, de sjalot, olijfolie, koriander, sushiazijn en het sap van de citroen en limoen onder elkaar.
  6. Voeg wat chilipeper toe naar smaak, kruid af met pezo.
  7. Vul de avocado-helften terug op.
  8. Werk af met wat blokjes paling, basilicum, rasp van de noten en een ringetje chilipeper en serveer.
Notities

Dit was zeer fris, wat zuursig maar lekker.