Gevulde courgette
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 350g kippengehakt
  • 100g quinoa
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 1/2 rode chili peperin brunoise
  • 1grote wortelin brunoise
  • 1 rode puntpaprikain brunoise
  • 1 gele puntpaprikain brunoise
  • 1/2 oranje puntpaprikain brunoise
  • 1koffielepel gedroogde provencaalce kruiden
  • 1koffielepel kurkuma
  • 1snuifje cayenne peper
  • 1/2fles tomatenpasata
  • pezo
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • 125g mozzarellain blokjes
  • 1hand parmezaangeraspt
  • 2 courgettes
  • 4handjes rucola
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de quinoa onder koud water. Kook de quinoa in de dubbele hoeveelheid gezouten water en een geutje olijfolie.
  3. Stoof de ui en de look glazig in wat olijfolie.
  4. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  5. Doe er de chilipeper, wortel en de drie kleuren paprika bij, stoof aan.
  6. Doe de kruiden er bij en de tomatenpasata.
  7. Laat sudderen tot de groentjes beetgaar zijn.
  8. Snij ondertussen de courgette overlangs in twee en hol uit met een Parisienne lepeltje.
  9. Leg ze in een geoliede ovenschotel.
  10. Roer de quinoa onder het gehaktmengsel en vul de courgette er mee.
  11. Werk af met wat mozzarella blokjes en parmezaan.
  12. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot de kaas mooi gekleurd is.
  13. Laat ze eventjes rusten voor je ze op het bord legt en leg er wat rucola bij. Doe op de rucola wat pezo en een geutje olijfolie.
Notities

Lekker en makkelijk te maken, bovenal het is ook gezond.

Makkelijk op voorhand te bereiden en het moment zelf nog enkel af te bakken in de oven.