Gevulde kipfilet met marsala-vijgensaus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Groentjes
  • 4 jonge worteltjes met loofvooraf gestoomd
  • 20 spruitjesvoorgekookt
  • 8 bloemkoolroosjesvooraf gestoomd
Saus
  • 1 uiin halve ringen
  • 1noot boter
  • 5 gedroogde vijgenin kwartjes gesneden
  • 150ml marsalawijn
  • 400ml kalfsfond
  • pezo
  • 2takjes tijm
  • 1blad laurier
  • bruine roux
Vlees
  • 4 kipfilets
  • 8plakjes ontbijtspek
  • olijfolie
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 250g champignonsbrunoise
  • gedroogde tijm
  • pezo
  • 200g spekblokjes
  • 150g rambol met noten
Instructies
Marsala-vijgensaus
  1. Stoof de ui gaar in de boter en blus met de marsalawijn en de kalfsfond. Voeg de takjes tijm en de vijgen toe en laat goed inkoken. Kruid met pezo en dik in met bruine roux.
Vlees
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de vulling: Stoof de ui en het teentje look aan. Voeg de champignons toe en kruid met tijm en pezo. haal uit de pan en meng onder de rambol. Bak in dezelfde pan zonder vetstof de spekblokjes krokant. Meng onder het kaasmengsel.
  3. Snij de kipfilets overlangs in maar niet helemaal erdoor. Leg ze open. Daarop plasticfolie en klop ze wat platter met een vleeshamer. Kruid ze met pezo en beleg ze met de vulling, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid ook de buitenkant met pezo.
  4. Bak ze in een pan met boter bruin. Leg ze in een ovenschaal. Op iedere kipfilet leg je twee plakjes spek, zo blijft hij sappiger.
  5. Bak het vlees verder in de oven ongeveer 20 Ć  25 minuten.
Groentjes
  1. Doe wat boter in de pan en bak de groentjes kort op, kruid met pezo.
  2. Dresseer de borden: Leg op ieder bord een kipfilet, een potje met de saus, wat groentjes en aardappelen naar smaak.
Notities

Lekker met pommes duchesse of kroketjes.

Dit sausje is ook lekker bij wild!