Gevulde krab met verse krabsalade
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 1 gekookte krab400 g ongeveer
  • 500g gekookte krabbenpoten
  • 1 hard gekookt eitje
  • 1handje bieslookfijngehakt
  • 2el mayonaise
  • pezo
Instructies
  1. Breek de poten van de krab.
  2. Haal het middelste uit de krab, dit gaat makkelijk met 1 hand. Hou met de andere hand de krab stevig vast.
  3. Haal de krab leeg met een lepel, het rode gedeelte heb je nodig.
  4. Het dikke deel dat je juist uit de krab hebt getrokken, snij je nu overlangs in twee met een chefmes. Haal hier ook het rode deel uit en pruts met een fijn vorkje het witte vlees er ook uit.
  5. Doe al het goede vlees samen in een kom.
  6. Breek de poten: de schaarkant breek je door met de achterkant van je mes een tik op de schaar te geven. In de andere kant zet je het punt van je mes en snij je gewoon door, deze is relatief zacht. Youtube kan je inspiratie geven.
  7. Spoel de scharen en het lege hoofd van de krab mooi zuiver en droog alles af.
  8. Alle krabbenpoten maak je open en je haalt het vlees eruit. Doe alles samen bij het krabvlees.
  9. Meng er de mayonaise onder en kruid af met pezo. Vul er de krab terug mee op.
  10. Plet het eitje fijn met een vork en meng er de bieslook onder. Strooi dit over de krab en werk af door er de kleine krabbepootjes in te steken.
Notities

Je kan de kleine krabbenpootjes ook al lichtjes breken, zo kunnen de peuzelaars aan tafel ze nog lekker oppeuzelen.

Beetje werk, maar een mooi resultaat voor op je buffet!