Gevulde kwartels met gorgonzolasaus en frietjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Kwartels
  • 4 kwartels
  • 2kleine uienfijn gesnipperd
  • 1koffielepel oregano
  • 1blaadje laurier
  • 12plakjes ontbijtspek
  • 10kleine gedroogde pruimenklein gesneden
  • 50g walnotenfijngehakt
  • pezo
  • olijfolie
Gorgonzolasaus
  • 150g gorgonzola
  • 200ml room
  • 125g mascarpone
  • pezo
  • blanke roux
Extra
  • 1/2zak frietjes voor de airfryer
Instructies
  1. Stoof de ui mooi bruin in wat olijfolie met de oregano en het blaadje laurier. Kruid met pezo.
  2. Verwijder het laurierblad. Doe de uien, de walnoten en de pruimen erbij en meng goed onder elkaar.
  3. Vul de kwartels met deze vulling. En kruid de kwartels met pezo.
  4. Leg ze nu met hun buikje naar boven en draai er drie lapjes spek rond. Zorg ervoor dat zo ook de pootjes mooi blijven zitten.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Bak de kwartels in een pan met boter rondom bruin. Leg ze in een ovenschaal en zet ze 25 minuten in de oven. Het vlees moet doorbakken zijn!
  7. Werk ondertussen de saus af: kruid deze naar smaak en bind de saus een beetje in met de blanke roux.
  8. Leg de frietjes in de airfryer of in de friteuse.
  9. Serveer de kwartels met de frietjes en een potje saus.
Notities

Probeer uitgebeende kwartels te kopen. Zo zitten je gasten niet te klungelen en hebben ze geen vieze handjes 😉.

Hou je niet van de sterke gorgonzola smaak, verminder dan de hoeveelheid kaas: 80 gram in plaats van 150 gram. Dan lust bijna iedereen het. Deze saus is ook zeer lekker bij biefstuk.