Gevulde paprika’s
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 rode paprika’s
  • 80g couscous
  • 100g spinazie
  • 1 tomaatontpit en in blokjes
  • 2takjes peterseliefijn gehakt
  • 25g geroosterde hazelnotenfijn gehakt
  • 100g feta
  • 1/2theelepel Komijn
  • pezo
  • 2el olijfolie
  • 125g Griekse yoghurt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de paprika’s, laat het steeltje zitten en haal de pitjes eruit. Wanneer ze niet mooi blijven staan, snij dan een klein vlakje weg aan de onderkant. Zet ze 5 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en giet het vocht eruit.
  3. Snij de spinazie kleiner en laat deze slinken in een hete pan met wat olijfolie.
  4. Doe de couscous in een pot en giet er kokend water op tot deze net onderstaat.
  5. Meng de spinazie, tomatenblokjes, de nootjes en de gehakte peterselie onder de couscous. Kruid het geheel met komijn en pezo. Roer er 2 eetlepels olijfolie onder.
  6. Vul de paprika’s met het couscous mengsel. Verbrokkel de feta erover.
  7. Zet 10 minuten in de oven.
  8. Roer de yoghurt los met pezo.
  9. Serveer de paprika’s met de yoghurt.