Gevulde tomaatjes met gehaktvulling
Porties
4
personen
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
2
rode uien
3
gele paprika’s
1
courgette
1
koffielepel
tomatenpuree
500
gram
kalfs – varkensgehakt
8
tomaten
1/2
flesje
salsa della mama
oil & vinigair
1
el
garam masala
pezo
beetje
geraspte parmezaan
pasta, rijst, puree
naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui fijn en stoof glazig in een pan met wat olijfolie.
Snij de paprika’s in blokjes en voeg bij de ui.
De courgette ook in blokjes en ook mee aanstoven.
Voeg de tomatenpuree en de garam masala toe, laat even mee bakken.
Bak in een andere pan het gehakt rul. Voeg bij de groentjes.
Doe er nu de salsa bij en laat een 10 minuutjes zachtjes sudderen tot de groentjes beetgaar zijn.
Snij de hoedjes van de tomaten en hol ze uit met een parisiennelepel.
Snij aan de onderkant van de tomaatje een klein stukje weg zodat de tomaat mooi blijft staan.
Neem een ovenschaal en doe er een beetje olijfolie in.
Vul de tomaten met het gehaktmengsel en zet ze in de ovenschaal, de hoedjes er langs en werk af met wat geraspte parmezaan.
Zet ze een 10 Ć 15 minuten in de oven en serveer ze naar smaak met pasta, puree of rijst.
Notities
Dit is echt verrassend lekker, zuiderse smaken!
De vulling kan je makkelijk op voorhand klaarmaken!