Gevulde tomaten met basilicum-dressing
Porties
5-6stuks
Porties
5-6stuks
Ingrediënten
Tomaten
  • 5 à 6 tomaten
  • 400g gehakt
  • 1teentje lookgeperst
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 1 ei
  • panko
  • pezo
  • 2el bieslookfijn gehakt
  • 3takjes tijmfijn gehakt
  • 1bol mozzarella
Dressing
  • 1plantje basilicum
  • 1teentje look
  • olijfolie
  • 1el witte balsamicoazijn
  • pezo
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Meng het gehakt met de ui, de look en de verse kruiden. Meng er het eitje onder. Meng er panko onder tot het gehakt niet meer te kleverig aanvoelt. Breng op smaak met pezo.
  3. Snij het hoedje van de tomaten en hol de tomaten uit. Dit gaat het beste met een Parisienne lepel. Vul de tomaten met het gehakt, zet het hoedje er weer op en zet ze in een ovenschotel. Bak ze 25 minuten in de oven.
  4. Snij de mozzarella in plakjes en leg na 25 minuten oven op iedere tomaat een plakje mozzarella, zet nog 5 minuten terug in de oven.
  5. Maak de dressing: dit gaat gemakkelijk met de nutri-bullet of met de staafmixer. Doe de basilicumblaadjes ,de look, balsamicoazijn en wat olijfolie samen en mix glad. Leng het mengsel met een beetje water aan. Breng op smaak met pezo.
  6. Werk de tomaten af met wat verse basilicumblaadjes en de dressing.
Notities

Lekker met een stukje brood of pasta.