Gevulde zalm met scampi’s en Sint Jakobsvruchten met een fris dille yoghurtsausje
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Sausje
  • 125ml Griekse yoghurt
  • 30ml room
  • 10g verse dillefijn gehakt
  • 5g verse korianderfijn gehakt
  • 1geutje olijfolie
  • pezo
  • 1koffielepel gedroogde peterselie
  • 1/2klein teentje lookzonder kern geperst
Zalm
  • 2stukjes zalm met vel
  • 6 scampi’szuiver gemaakt en in stukjes
  • 6kleine Sint jakobsvruchtenin stukjes
  • 1 1/2 eiwit
  • 3el room
  • pezo
Instructies
  1. Maak het sausje door alle ingrediƫnten samen goed te mixen met de staafmixer of met de nutribullet. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe de scampi’s, de Sint Jakobsvruchten, het eiwit en de room samen in een keukenrobot en maal fijn. Kruid met pezo.
  4. Snij de zalm overlangs in twee en smeer een deel van de vulling op de onderste helft van de zalm, leg de bovenste helft erop en bind vast het keukentouw. Herhaal dit voor het tweede stuk zalm.
  5. Doe wat olijfolie in een vuurvaste schaal en leg daar de zalm in. Kruid met pezo en bak ze nu een half uur in de oven.
  6. Leg de zalm op de borden, geef er een potje van de saus bij. Lekker met puree.
Notities

Voor een extra feestelijke toets geef je er nog wat grijze garnaaltjes bij.