Gevulde zoete puntpaprika’s met quinoa
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 100g quinoagespoeld onder koud water
  • 200ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 1 gele paprikain kleine blokjes gesneden
  • 2el pijnboompitjesgeroosterd in een droge pan
  • 2el rozijnen
  • 5 zongedroogde tomaatjesin stukjes gesneden
  • 25blaadjes basilicumfijn gehakt
  • 1el gedroogde oregano
  • 2plakjes serrano hamin stukjes gesneden
  • 20g parmezaangeraspt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de quinoa in het water met het bouillonblokje gaar in 15 minuten, of tot het water volledig is opgenomen.
  3. Stoof de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de gele paprika en de oregano toe, stoof tot ze beetgaar zijn.
  4. Meng het paprika mengsel, de basilicum, de pijnboompitjes, de tomaatjes, de ham en de rozijntjes onder de quinoa. Kruid eventueel bij met pezo.
  5. Snij de zoete paprika’s in de lengte in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg wat bij elkaar gefrommeld aluminiumfolie in een ovenschaal zo blijven de paprika’s mooi rechtop liggen. Vul ze met het quinoa mengsel. Besprenkel met olijfolie en de Parmezaanse kaas.
  6. Zet ze 15 minuten in de oven.
Notities

Geïnspireerd door Sandra Bekkari.