Gewokte kipreepjes met groentjes in een pikant kokossausje en kurkuma rijst
Porties
1personen
Porties
1personen
Ingrediƫnten
  • 150g kippenhaasjein reepjes gesneden
  • kippenkruiden
  • 1kleine uifijn gesnipperd
  • 1/2 gele paprikain reepjes gesneden
  • 1/2 groene paprikain reepjes gesneden
  • 1/2 rode paprikain reepjes gesneden
  • 100g snijboontjesin stukjes van 0,5 cm beetgaar gekookt
  • 1klein kopje rijst
  • 1/2koffielepel kurkuma
  • sambal oeleknaar smaak
  • 100ml kokosmelk
  • pezo
  • Arachideolie
  • 1nootje boter
  • 1handje Koriander of peterseliefijngehakt
Instructies
  1. Kruid de kip met kippenkruiden en pezo en bak ze mooi krokant in een nootje boter. Haal uit de wok.
  2. Doe in dezelfde wok een geut arachideolie en wok er de ui in glazig. Voeg de paprika toe en wok kort mee.
  3. Zet ondertussen de rijst op. 1 kopje rijst en 1 1/2 kopje water, samen met de kurkuma, wat zout en een geutje olijfolie. Kook tot de rijst mooi droog is en gaar.
  4. Voeg nu de snijboontjes en de kippenreepjes toe aan de wok.
  5. Bevochtig met de kokosmelk en breng verder op smaak met de sambal oelek en pezo. Eventueel nog wat kippenkruiden.
  6. Schep de rijst samen met de kip en de groentjes in een diep bord, werk af met wat fijn gehakte peterselie of koriander.
Notities

Let op sambal is zeer pikant, begin met een mespuntje, proef en voeg bij naar smaak.

Dit gerechtje is super snel klaar en ook zeer makkelijk te maken.