Girasoli pasta met romige groentesaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 250g girasoli met tomaat-mozzarellaverkrijgbaar bij de Jumbo
  • olijfolie
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 2 zoete punt paprika’sin blokjes
  • 1blikje tomatenpuree (70g)
  • 400g snijbonen
  • 100ml alpro room
  • 100g ricotta
  • pezo
  • gedroogde oregano
  • gedroogde italiaanse kruiden
  • gedroogde provencaalce kruiden
  • 4 kumato tomaten (500g)ontveld, ontpit en in blokjes
  • parmezaan
  • peterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in de boter.
  2. Voeg de paprika toe en laat eventjes mee stoven.
  3. Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Voeg ook de tomatenblokjes toe.
  4. Laat alles beetgaar stoven.
  5. Maak de snijbonen zuiver en snij ze in schuine stukjes. Stoom ze beetgaar.
  6. Doe de alproroom en de snijboontjes bij de rest van de groentjes en voeg de kruiden toe.
  7. Kook de girasola zoals aangegeven staat op de verpakking.
  8. Als laatste doe je de ricotta erbij en warm je de saus nog eens goed door. Kruid bij indien nodig.
  9. Giet de pasta af en dresseer de borden.
  10. Verdeel de pasta over de borden en doe er goed wat groentesaus over, werk af met wat parmezaan en peterselie.
Notities

Girasoli is een gevulde pasta die je eventueel kan vervangen door ravioli.

Zeer lekkere pasta met veel groentjes.

De hoeveelheid pasta lijkt misschien niet veel, maar het is zeker en vast genoeg voor twee.