Glutenvrije pizza
Porties
1stuk
Porties
1stuk
Ingrediƫnten
Bodem
  • 1kleine bloemkoolfijn gecutterd in een hakmolentje tot bloemkoolcouscous
  • 1grote zoete aardappelfijn gecutterd in een hakmolentje tot zoete aardappelcouscous
  • 1 ei
  • pezo
  • 1hand verse oreganofijn gehakt
Tomatensaus
  • olijfolie
  • 1 sjalotfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 3takjes basilicumfijn gehakt
  • 3takjes oreganofijn gehakt
  • 400ml passata van kersttomatenDelhaize
  • 1koffielepel suiker
Toppings
  • 1/2 auberginein plakken
  • 1/2 zoete uifijne reepjes
  • 1/2 oranje zoete puntpaprikain dunne ringetjes
  • 160g taleggio kaasin blokjes
  • beetje parmezaan
  • 4sneetjes Gandaham
  • 1handje rucola
  • gedroogde oregano
  • pizza kruiden
  • pikante olienaar smaak
  • olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de couscous van bloemkool en zoete aardappel in een ovenschaal en meng goed onder elkaar. Kruid met pezo en meng weer. Zet 20 minuten in de oven. Haal uit en laat afkoelen op een ovenschaal.
  3. Doe de groentjes nu in een zuivere handdoek en knijp er al het vocht uit, dit is zeer belangrijk.
  4. Doe de droge massa in een kom en roer er het ei onder, samen met de oregano. Leg een rond bord op een bakplaat daarop bakpapier. Dit is een richtlijn voor de vorm van uw pizzabodem. Vorm op het bakpapier uw bodem en duw aan. Haal het bord eronderuit en bak de bodem 20 minuten in de oven op 180 graden.
  5. Haal de bodem uit de oven, en draai hem om op een andere bakplaat bekleed met bakpapier. Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier.
Aubergine
  1. Bak de aubergines in olijfolie aan en kruid ze met peper.
Tomatensausje
  1. Stoof het sjalotje met de look aan in olijfolie. Voeg de passata, de suiker en de kruiden toe. Laat op een zacht vuurtje garen. Kruid bij met pezo indien nodig.
Pizza beleggen
  1. Verhoog de oven naar 200 graden.
  2. Beleg de pizza met tomatensaus, daarop de aubergine, de paprika, de ui en de kaasblokjes, werk af met wat geraspte Parmezaan en gedroogde oregano en pizzakruiden. Schuif de pizza 10 minuten in de oven.
  3. Werk de pizza af met de Gandaham en de rucola. Zet voor de liefhebbers de pikante olie op de tafel.
Notities

Dit smaakt echt wel naar een echte pizza! De bodem is iets zachter maar de smaken zitten helemaal goed, de boodschap is om goed te kruiden!