Gorgonzolasaus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 200ml room
  • 125g mascarpone
  • 150g gorgonzolaschil verwijderd
  • pezo
  • blanke roux
Instructies
  1. Doe de room, de mascarpone en de gorgonzola samen in een steelpannetje en laat op een zacht vuurtje smelten.
  2. Roer goed door, wanneer er eventueel nog wat brokjes inzitten! Zet er dan eventjes de staafmixer in!
  3. Proef de saus en kruid met pezo.
  4. Laat de saus eventjes opkoken en bind indien nodig met de blanke roux. De saus moet niet te dik zijn.
Notities

Deze saus is zeer lekker bij biefstuk, bij de gevulde kwarteltjes enz…

Wanneer je niet houdt van de sterke smaak van gorgonzola, probeer dan de saus eens te maken met maar 80 gram kaas, houd de rest van de ingrediƫnten zoals aangegeven. Je zal verrast zijn en waarschijnlijk de saus wel lekker vinden.