2tomatenontdaan van pitjes en in brunoise gesneden
4takjesplatte peterseliefijn gesnipperd
lookpoeder
1elgranaatappelmelasse
1/2koffielepelsumak
citroensap
pezo
olijfolie
6opgelegde groene peper
Griekse yoghurt
200gGriekse yoghurt
gerookt paprikapoeder
broodbv Turks brood
Instructies
Meng het korianderzaad en het komijn samen in een koffiemolentje en maal fijn.
Voeg nog pezo toe.
Rijg de kippenhaasjes op stokjes en kruid ze met het kruidenmengsel.
Laat wat intrekken.
Snij de granaatappel in vier en leg hem in een kom koud water, haal onder water de pitjes uit de appel.
Meng de granaatappelpitjes, de sjalot, de tomatenblokjes en de paprika blokjes onder elkaar.
Breng op smaak met de peterselie, de look, de granaatappelmelasse, de sumak, een beetje olijfolie, het citroensap en wat pezo.
Meng de Griekse yoghurt met een beetje gerookt paprikapoeder.
Grill nu de kipspiesjes in de grillpan of op de BBQ mooi bruin.
Serveer de salade met de Griekse yoghurt en de kipspiesjes.
Werk de salade af met enkele groene pepertjes.
Lekker met een stukje Turk brood.
Notities
Dit gerecht kan je zowel op de BBQ als in de grillpan klaarmaken.
Ook de salade is een zeer verrassende combinatie voor al je zomerbuffetten.