Griekse salade met varkenshaasje en tzatziki
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
marinade vlees
  • 300g Iberico varkenshaasjein reepjes gesneden
  • 1koffielepel zeezout
  • 1koffielepel gedroogde oregano
  • 1koffielepel zwarte peper
  • 1koffielepel komijnpoeder
  • 1koffielepel paprikapoeder
  • 1koffielepel uienpoeder
  • 1koffielepel lookpoeder
  • 1el verse tijmfijn gehakt
  • 1el verse basilicumfijn gehakt
salade
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 2 pruim tomatenontpit en in blokjes
  • 1 groene paprikageschild en in blokjes
  • 1/2 komkommerin blokjes
  • 4 pitabroodjes
tzatziki
  • 150g Griekse yoghurt
  • 1 komkommerzonder zaadlijst
  • 1teentje look
  • enkeletakjes verse muntfijn gehakt
  • enkele takjes verse dillefijn gehakt
Instructies
Vlees
  1. Meng al de kruiden voor het vlees en roer deze goed door het vlees. Laat een kwartiertje staan op kamertemperatuur.
  2. Bak het vlees in een pan met wat olijfolie of boter. Haal uit de pan en laat wat afkoelen.
Salade
  1. Meng alle fijngesneden groentjes onder elkaar en kruid met wat pezo en olijfolie.
tzatziki
  1. Rasp de komkommer en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit.
  2. Meng de Griekse yoghurt, de dille, de basilicum en de komkommer onder elkaar. Kruid af met pezo.
Afwerking
  1. Verdeel de groentjes over twee bordjes, daarop het vlees en werk af met de tzatziki en enkele takjes dille.
  2. Toast de pitabroodjes in de broodrooster en snij ze in vier. Serveer ze bij de salade.
Notities

Lekkere frisse salade, boordevol smaak.

Kan koud of lauw gegeten worden.

Het Iberico vlees is super mals, vlees van goede kwaliteit!