Griekse salade met yoghurt dressing
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 125g Griekse yoghurt
  • 1geutje water
  • 1geutje olijfolie
  • 1el citroensap
  • 1handje muntfijn gehakt
  • pezo
  • 1/2 ijsbergslain reepjes
  • 1/2 komkommerontdaan van schil en zaadlijst in blokjes
  • 2 tomatenontdaan van pitjes en in stukjes
  • 1/2pakje feta
  • 1kleine rode uiin halve maantjes
  • 20tal zwarte olijven
  • muntblaadjesvoor de afwerking
Instructies
  1. Maak eerst het sausje: meng de yoghurt, water, olijfolie, munt en citroen, kruid af met pezo.
  2. Doe de sla in diepe borden en dresseer er de tomaten, komkommer, rode ui, olijven en de feta over.
  3. Werk af met wat verse muntblaadjes.
  4. Serveer er het sausje apart bij.
Notities

Doe de saus apart, zo kan iedereen naar smaak nemen en zo blijft de salade langer knapperig.