Groene gazpacho
Porties
4-6personen
Porties
4-6personen
Ingrediƫnten
  • 1 komkommerin grove stukken gesneden
  • 1 groene paprikageschild en in stukken gesneden
  • 1 avocadoin stukken gesneden
  • 1 limoenhet sap
  • 1teentje lookgepeld en in stukjes gesneden
  • 3el olijfolie
  • 250g Griekse yoghurt
  • 4-6koffielepels ricotta
  • 4-6blaadjes kruiden, bv basilicumfacultatief/afwerking
Instructies
  1. Doe de komkommer, de paprika, de avocado, het limoensap, de look, de olijfolie en de Griekse yoghurt in een blender en mix op volle snelheid 2 minuten.
  2. Kruid met pezo en mix nogmaals kort door. Proef de soep en kruid bij indien nodig.
  3. Zet de soep afgedekt enkele uren in de koelkast.
  4. Schep de soep in bordjes en werk ze af met een koffielepeltje ricotta en een fris groen blaadje.
Notities

Paprika schillen gaat makkelijk met een dunschiller.

Frisse soep voor een zonnige dag.

Je kan dit soepje ook als amuse geven, presenteer ze dan in mini-glaasjes.

Of leuk op een buffet, serveer dan mini-glaasjes soep en zet ze op gemalen ijs, zo blijft de soep lekker koud.