Groenten schotel in de oven met aardappelblokjes en kalkoenburger
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 1handje verse basilicum
  • 300g aardappelen
  • 2 kalkoenhamburgers
  • olijfolie
  • pezo
  • boter
  • provençaalse kruiden
  • fleur de sel
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de aubergine en snij in plakjes van 0,5 cm. Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze aan twee kanten met wat fleur de sel, laat ze een half uurtje staan. Zo onttrek je het vocht uit de aubergines.
  3. Was de courgette en snij ook in plakjes van 0,5 cm.
  4. Was de tomaten en snij ook deze in plakjes van 0,5 cm.
  5. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 op 2 cm. Doe ze in een ovenschaal en kruid met zwarte peper en zout uit de molen, wat Provençaalse kruiden en een beetje olijfolie. Zet in de oven ongeveer een 45 minuten.
  6. Spoel het zout van de aubergines en droog ze met een zuivere keukenhanddoek.
  7. Maak nu de groenten schaal door dakpansgewijs de groentjes in de schaal te leggen, begin met aubergine, tomaat, courgette en herhaal tot de groentjes op zijn. Kruid met wat peper uit de molen en de Provençaalse kruiden, giet er wat olijfolie over en zet deze schotel 30 minuten in de oven.
  8. Bak de hamburgers in een pan met wat olijfolie en boter.
  9. Leg alles op het bord en werk af met wat basilicum.
Notities

Dit doordeweeks gerechtje kan best smaken, het moet niet altijd ingewikkeld zijn om lekker te zijn.