Groenten tomatensaus met balletjes en puree
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 12 gehaktballetjeszie recept Witte voetselder in tomatensaus met gehaktballetjes
  • 1 rode uiin brunoise
  • 1 uiin brunoise
  • 5 worteltjesin brunoise
  • 2takjes selderin brunoise
  • 1/2 knolselderin brunoise
  • 1 courgettein brunoise
  • 500 ml passata
  • 1el tomatenpuree
  • 3takjes tijm
  • 1 laurier
  • gedroogde oregano
  • gedroogde provencaalce kruiden
  • spaghetti kruiden
  • pezo
  • 1geut balsamicoazijn
  • 1 rode chili peperfijn gesneden
  • 1 kippenbouillonblokje
  • olijfolie
  • 1geut witte wijn
  • 8grote aardappelenbintjes
  • 1klontje boter
  • 1geut melk
  • pezono
Instructies
  1. Zet een pot op het vuur met wat olijfolie en stoof de ui glazig.
  2. Voeg de selder en de worteltjes toe.
  3. Nu de knolselder, courgette en het rood pepertje.
  4. De tomatenpuree even meebakken. En nu ook de passata en de kruiden, bouillon en de wijn.
  5. Laat dit op een zacht vuurtje gaar sudderen, onder deksel.
  6. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. pureer de aardappelen met wat boter, melk en pezono.
  7. Bak de gehaktballetjes in een pan met wat boter, mooi bruin.
  8. Serveerde tomatengroentensaus met de gehaktballetjes en puree.
Notities

Een gerechtje waarvan je de saus gemakkelijk op voorhand kan maken en invriezen.

Ook de gehaktballetjes kan je op voorhand maken en invriezen.

Zo heb je in de week toch snel een lekker gerechtje op tafel met super veel groentjes in.