Groentesoep met saffraan
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 3takken selderin brunoise
  • 1 preifijn gesneden
  • 3 wortelsin brunoise
  • 4 aardappelenin blokjes gesneden van 1 op 1cm
  • 3 tomatenontveld, ontpit en in brunoise
  • 1 courgettein brunoise
  • 2 gele paprika’sin brunoise
  • 1 rode paprikain brunoise
  • 1.3l water
  • 200ml witte wijn
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1hand peterseliefijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1koffielepel gedroogde tijm
  • 1koffielepel gedroogde oregano
  • olijfolie
  • 1dopje saffraan poeder
  • pezo
Instructies
  1. Doe in een grote kookpot een geut olijfolie, stoof er de ui en de look in glazig.
  2. Voeg nu de tomaten, de aardappelen, de selder, de prei, de wortel en de paprika’s toe. Laat even mee aanstoven.
  3. Doe er nu de kruiden bij: het laurierblad, de tijm, de oregano en de bouillonblokjes. Bevochtig met de witte wijn en het water. Laat 15 minuten koken.
  4. Doe er nu de courgette bij en laat nog eens 10 minuten koken.
  5. Proef de soep en kruid eventueel bij met pezo.
  6. Schep de soep in borden en werk af met peterselie.
Notities

Je kan er ook frikadellenbolletjes aan toevoegen.

Je kan de witte wijn vervangen door water.