Verwarm de tajine met olijfolie.
Voeg de ui en de look toe en stoof glazig.
Voeg het chilipepertje, de ras el hanout en de garam masala toe.
Laat eventjes mee aanstoven.
Doe nu de paprika’s, de wortels en de courgette erbij.
Overgiet met de tomaten en vul het vul het blik nog een keer met water, voeg ook dit toe aan de groentjes.
Kruid met pezo, het bouillonblokje en het kaneelstokje.
Zet het deksel op de tajine en laat op een zacht vuurtje garen tot de groentjes beetgaar zijn.
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en voeg ze op het allerlaatste toe aan de tajine.
Ze moeten maar juist goed doorwarmen.
Doe de couscous in een kom en giet er kokend water over tot hij net onder staat.
Roer goed los met een vork en voeg toe aan de tajine.
Werk de tajine af met koriander.
Notities
Ras el hanout is een Ā Marokkaans kruidenmengeling.
Garam masala is een geroosterde mengeling van specerijen uit India.
Beide kruidenmengelingen ruiken zeer sterk en zijn zeer aromatisch.