Groentjes met gehaktballetjes
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
2
uien
fijn gesnipperd
350
g
boterboontjes
2
gele paprika’s
in stukjes
1/2
courgette
in stukjes
1/4
spitskool
fijn gesneden
300
g
gehakt
1
laurierblad
gedroogde provencaalce kruiden
italiaanse kruiden
pezo
1
noot
boter
Instructies
Stoom de boterboontjes, paprika, en de courgette elk afzonderlijk beetgaar.
Rol van het gehakt mooie balletjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Ze komen boven drijven als ze gaar zijn.
Neem een hoge pan, doe er wat olijfolie in en stoof er de ui in glazig. Voeg de spitkool en het laurierblad toe en stoof mee gaar.
Voeg als de groentjes gaar zijn de boontjes, paprika en courgette toe. Kruid het geheel af met provencaalce, Italiaanse kruiden en pezo.
Zet nog een pan op het vuur met wat boter, bak hier de gehaktballetjes mooi in bruin.
Schep de groentjes in de borden en verdeel er de gehaktballetjes over. Werk af met enkele blaadjes basilicum.