Groentjes met gehaktballetjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 uienfijn gesnipperd
  • 350g boterboontjes
  • 2 gele paprika’sin stukjes
  • 1/2 courgettein stukjes
  • 1/4 spitskoolfijn gesneden
  • 300g gehakt
  • 1 laurierblad
  • gedroogde provencaalce kruiden
  • italiaanse kruiden
  • pezo
  • 1noot boter
Instructies
  1. Stoom de boterboontjes, paprika, en de courgette elk afzonderlijk beetgaar.
  2. Rol van het gehakt mooie balletjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Ze komen boven drijven als ze gaar zijn.
  3. Neem een hoge pan, doe er wat olijfolie in en stoof er de ui in glazig. Voeg de spitkool en het laurierblad toe en stoof mee gaar.
  4. Voeg als de groentjes gaar zijn de boontjes, paprika en courgette toe. Kruid het geheel af met provencaalce, Italiaanse kruiden en pezo.
  5. Zet nog een pan op het vuur met wat boter, bak hier de gehaktballetjes mooi in bruin.
  6. Schep de groentjes in de borden en verdeel er de gehaktballetjes over. Werk af met enkele blaadjes basilicum.