Hamburger met burgersaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Burger
  • 2 rundshamburgers
  • 2 burgerbroodjes
  • 1 rode uimet de mandoline in halve ringen gesneden
  • 1geut witte wijnazijn
  • 2plakjes cheddarkaas
  • 1 à 2 grote augurkenin lange plakjes gesneden
  • 1noot boter
Burgersaus
  • 1/4krop ijsbergslafijn gesneden
  • 1volle elketchup
  • 2volle elmayonaise
  • 1 à 2koffielepels tabasco-chipotlesausnaar smaak
  • 1koffielepel worcestersaus
  • pezo
Tomaatsalade
  • 3 tomatenontpit en in brunoise gesneden
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 1/2 komkommergeschild, zaadlijst verwijderd en in brunoise gesneden
  • peterseliefijngehakt
  • bierlookfijngesneden
  • 1geut olijfolie
  • beetje azijn
  • pezo
Instructies
Burgersaus
  1. Maak eerst de saus door alle ingrediënten samen te mixen met de staafmixer, proef en kruid bij indien nodig naar smaak. Zet in de frigo tot gebruik.
Tomaatsalade
  1. Meng alles voor de salade onder elkaar en zet meng goed.
Burger
  1. Doe de rode ui in een kommetje en meng met een geut witte wijnazijn, zet opzij tot straks.
  2. Bak de hamburgers in een noot boter naar smaak. Het vlees moet niet doorbakken zijn maar dat is voor iedereen anders! Leg wanneer je ze de laatste keer draait het plakje kaas erop zodat het kan smelten op het warme vlees.
  3. Warm de broodjes in een toaster.
  4. Beleg het onderste broodje met de saus daarop de burger met wat rode ui en twee à drie augurkjes, sluit het broodje en zet vast met een prikker.
  5. Leg de broodjes op een bord met de tomaatsalade, lekker met frietjes.