Hapje met gerookte makreel
Porties
8hapjes
Porties
8hapjes
Ingrediƫnten
  • 1 courgette
  • 100g gerookte makreel
  • 2 lente-uitjesfijn gehakt
  • 1handje bieslookfijn gesneden
  • 1koffielepel mayonaise
  • 1/2 limoen
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
  1. Maak met behulp van een mandoline zeer dunne plakjes van de courgette. Tot net op de zaadlijst, die met te veel zaadjes gebruik je niet, ze scheuren te snel.
  2. Leg ze op een bord en besprenkel ze met wat limoensap, olijfolie en pezo. Laat ze wat marineren tot de vulling klaar is.
  3. Maak de vulling: Plet de makreel met een vork en roer er de mayonaise, lente-uitjes en de bieslook onder, breng op smaak met pezo.
  4. Maak nu mooie rolletjes, leg telkens een klein koffielepeltje vulling op een plakje courgette en rol op. Werk ze af met nog wat fijngesnipperde bieslook.
Notities

Voor wat extra kleur kan je er ook wat heel kleine blokjes tomaat opleggen.

Zeer mooi en gezond hapje, kan je ook makkelijk enkele uren op voorhand maken en afgedekt in de frigo bewaren tot je gasten toekomen.