Haring hapje
Porties
6glaasjes
Porties
6glaasjes
Ingrediƫnten
  • 1/2 kleine uifijn gesneden
  • 1/2 stengel seldergeschild en in brunoise
  • 1/4 granny smithin brunoise
  • 2 haring filetsin blokjes
  • 1el dillefijn gehakt
  • 1el bieslookfijn gehakt
  • 1/2el mayonaise
  • 1beetje citroensap
  • pezo
Instructies
  1. Doe de ui en de selder in een kom.
  2. Besprenkel de appel met het citroensap en doe ook in de kom, voeg nu de haring, dille, bieslook en de mayonaise toe breng op smaak met pezo uit de molen.
  3. Doe ze op mooie bordjes of in mooie amuse glaasjes en werk af met een plukje dille.
Notities

Maak het hapje niet te lang op voorhand, er komt vocht vrij van de haring en dan heb je al snel een verwaterd hapje.

Ik heb het hier op een bordje gepresenteerd, deze hoeveelheid is eigenlijk wat veel als je meerdere hapjes per persoon serveerd. Doe het dan gewoon in amuseglaasjes daar gaat wat minder in. Met de hoeveelheid hier beschreven kan je zeker 6 glaasjes vullen of 3 van deze bordjes. Kan ook nog op een stukje bruin brood enz…

Haring in een glaasje

Het is een fris en licht zurig hapje, beetje nostalgie, haring werd veel bij de oma’s en opa’s gegeten. Hier in een modern jasje gegoten.

haringhapje