Hartige wafeltjes met gerookte zalm en dille
Porties
15
stuks
Porties
15
stuks
Ingrediƫnten
1
eitje
2
el
gesmolten boter
125
ml
ongezoete karnemelk
125
g
zelfrijzende bloem
1/2
koffielepel
bakpoeder
1/2
koffielepel
suiker
1/2
koffielepel
currypoeder
2
el
zure room
2
handjes
verse dille
fijn gehakt, beetje extra voor de afwerking
100
g
gerookte zalm met dille en citroen
pezo
Instructies
Klop het eigeel los met de gesmolten boter en de karnemelk.
Meng er de bloem, het bakpoeder, de suiker en de curry onder.
Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig onder het beslag.
Hak 2 handjes dille fijn en roer het onder de zure room. Roer er ook een beetje citroensap onder en kruid met pezo.
Bak de wafeltjes op een middelhoog vuur. Schep een beetje deeg in het midden van het wafelijzer en bak ze mooi bruin. Het mogen kleine wafeltjes zijn!
Werk de wafeltjes af met wat zure room, een beetje gerookte zalm en een plukje verse dille.
Je kan de wafeltjes warm houden in de oven op 100 graden, maar je kan ze ook gewoon koud serveren. Bak ze maximaal 3 uur op voorhand!
Notities
Wanneer ze voor een brunch dienen, zou ik ze koud serveren!