Hasselbackaardappelen met kipfilet en gorgonzolasaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 1 peer
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 150ml droge witte wijn
  • 100ml culinaire room
  • 150g gorgonzola
  • olijfolie
  • boter
  • verse tijm
  • fleur de sel
  • 1/4 kippenbouillonblokje
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de aardappelen om de twee millimeter in, niet helemaal erdoor, de aardappels moeten heel blijven. Kruid ze met peper en fleur de sel. Doe een beetje olijfolie in een ovenschaaltje, leg de aardappelen erin. Leg op iedere aardappel een nootje boter. Zet ze 45 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de saus: Stoof het sjalotje glazig, voeg de witte wijn toe en laat wat inkoken. Doe er nu de room en de kaas bij, laat op een zacht vuurtje smelten. Kruid met pezono en een stukje kippenbouillon blokje.
  4. Schil de peer en snij in plakjes.
  5. Snij de kip in om de halve cm, snij er niet helemaal door, de kip moet heel blijven. Steek in elke snede een stukje peer en kruid met pezo en een geurtje olijfolie. Zet de kip 25 minuten in de oven..
  6. Serveer de kip met de saus en werk af met enkele plukjes tijm, serveer met de aardappelen.
Notities