Hele bloemkool in de oven
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1kleine bloemkool
  • 125ml water
  • 1/2 groentenbuillonblokje
  • 60g botergesmolten
  • 1koffielepel gerookt paprika poeder
  • 1/2teentje lookgeperst
  • 25g geraspte parmezaan
  • 2el peterseliefijn gehakt
  • pezo
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de bladeren van de bloemkool. Snij de stam kort af en maak een kruisje in de stam.
  3. Was de bloemkool in gezouten water.
  4. Kook de bloemkool 7 minuten in gezouten water. Giet af en leg ze in een vuurvaste schaal.
  5. Kook 125 ml water, los hier het half bouillonblokje in op en giet het bij de bloemkool.
  6. Roer de look, het gerookt paprikapoeder, de gemalen kaas en pezo onder de gesmolten boter. Smeer er de bloemkool mee in. Dek af met aluminium folie.
  7. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en zet nogmaals 20 minuten in de oven.
  8. Werk de bloemkool af met peterselie.
Notities

Lekker met gekookte aardappelen.

Leuk idee wanneer je meerdere soorten groenten op de tafel wil zetten.

Wees niet te zuinig met de kruiden!