Hertenkalf met portosaus, kroketjes en ovengroentjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Vlees enz
  • 800g hertenkalfop kamertemperatuur
  • 20tal verse kroketjes
  • pezo
  • boter
Porto saus
  • 400ml rundsfond
  • 2 sjalotjesfijn gesneden
  • 200ml rode porto
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 laurier bladen
  • bruine roux
Groenten
  • 1 groene paprikagrof gesneden
  • 1 rode paprikagrof gesneden
  • 5tal jonge worteltjes
  • 4 raapjesin partjes
  • 2 rode uienin partjes
  • 3teentjes lookgekneusd
  • 2takjes rozemarijn
  • fleur de sel
  • oosterse ovengroentenkruiden van Nadia en Marlijn Souq
  • olijolie
Instructies
De groentjes
  1. Stoom alle groentjes apart beetgaar.
  2. Doe ze in een ovenschotel met de look en de rozemarijn.
  3. Kruid met fleur de sel en de ovengroenten kruiden mengeling. Besprenkel met olijfolie en roer goed onder elkaar.
De saus
  1. Stoof de sjalot aan in een nootje boter. Voeg de rundsfond, de porto, de kaneelstokjes en de laurier blaadjes toe. Laat 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Zeef de saus. Bind de saus een beetje in met de bruine roux en breng verder op smaak met pezo.
Het vlees
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kruid het vlees met pezo en korst aan in een pan met boter
Afwerking
  1. Zet de groentjes 20 tal minuten in de oven.
  2. Ook het vlees 15 Ć  20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  3. Bak de kroketjes in de friteuse.
  4. Snij het vlees in plakjes.
  5. Warm de saus nog eens door.
  6. Leg op ieder bord enkele lapjes vlees, daarop de portosaus, wat groentjes en de kroketjes.
Notities

Wanneer je zin hebt in super mals wild, dan moet je zeker en vast eens een keertje hertenkalf maken. Het is prijzig maar zeker zijn geld waard.

Topgerecht voor met de feestdagen!

Hier vind je de midden-oosterse ovengroente kruidenmengeling: https://www.nadiaenmerijnsouq.nl/