Hinde-stoofpotje met bosbessen in de slow cooker
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 500g hinde stoofvlees
  • 100g spekblokjes
  • 4 kleine worteltjesgeschild en in schijfjes gesneden
  • 2takken selderin boogjes gesneden
  • 1 grote sjalotfijn gesnipperd
  • 200ml rundsfond
  • 200ml rode wijn
  • 1el bosbessen confituur
  • 1koffielepel mosterd
  • 125g bosbessen
  • 2takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • pezo
  • boter
  • bruine roux
Instructies
  1. Bak eerst het hinde stoofvlees aan in een pan met boter en kruid met pezo. Doe het vlees in de slow cooker.
  2. Bak in dezelfde pan het spek krokant en voeg bij het hinde stoofvlees.
  3. Doe nu de worteltjes, de selder en de sjalot bij het vlees.
  4. Giet de fond en de wijn erover en voeg de aromaten toe: het laurierblad, de tijm, de mosterd en de bosbessen-confituur.
  5. Sluit het deksel van de slow cooker en gaar 5 uur op de hoogste temperatuur (high).
  6. Controleer of het vlees gaar is, zet anders nog een uurtje op de laagste temperatuur (low).
  7. Voeg de bosbessen op het laatste toe, ze moeten niet lang mee garen. Doe alles in een gewone kookpot en bind de saus met bruine roux. Kruid indien nog nog wat bij. Is het te sterk, voeg je een geutje water toe.
Notities

Dit gerecht kan ook op het vuur worden klaargemaakt, houd er dan rekening mee dat het  minder lang moet opstaan.

Lekker met kroketjes, ook een warm appeltje of peer met veenbessen zijn lekker bij een wildgerecht. Wil je extra groentjes, dan passen witloof en spruitjes er goed bij.

Met een slow cooker gaar je alles op een heel zacht vuurtje en wordt alles boter mals. Je hebt ook slow cookers waarvan je de binnenpan rechtstreeks op het vuur kan gebruiken om uw vlees aan te bakken. Ik heb een simpel modelletje gekocht om het eens uit te proberen en ben er zeer tevreden over. Dit is een beetje oma’s tijd, toen de stoofpotjes uren op de stoof stonden te pruttelen.

Op 15 oktober start in België het wildseizoen.