Hutsepot
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 30 spruitjesbeetgaar gekookt
  • 3 raapjesin blokjes en voorgekookt
  • 5 worteltjesin schijfjes en voorgekookt
  • 20 krieltjesvoorgekookt
  • 300g gerookte spekblokjes
  • 2 rookworsten
  • 2 uienfijn gesneden
  • 2teentjes lookgeperst
  • 1klontje boter
  • mosterdvoor de liefhebbers
Instructies
  1. Bak het spek in een hoge pot zonder vetstof.
  2. Voeg de ui en de look bij, laat de ui glazig stoven.
  3. Stoof gaar onder deksel.
  4. Bak de worsten in wat boter bruin en snij in schijfjes.
  5. Doe nu alle voorgekookte groentjes en aardappelen bij het spek, bevochtig met een geutje water. Warm alles nog eens goed door en voeg er de worst aan toe.
  6. Proef of de smaken goed zitten en kruid eventueel bij.
  7. Schep in diepe borden.
Notities

De spruitjes kook je in gezouten water met wat bicarbonaat en spoel ze met koud water. Dit voor de mooie groene kleur.

De worteltjes ook koken in gezouten water en spoelen met koud water, dit doe je ook met de raapjes en de aardappelen.

Een hartverwarmend eenpansgerecht, lekker met wat mosterd.