Huzarensalade
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Salade
  • 400g aardappenin blokjes gesneden
  • 120g kleine diepvries erwtjes
  • 2 eitjes
  • 80g augurkenin brunoise gensneden
  • 100g hamblokjes
  • 1handje bieslookfijn gesnipperd
  • 2el zilveruitjes
Dressing
  • 2el mayonaise
  • 2el room
  • 1/2koffielepel mosterd
  • pezo
Instructies
  1. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Kook de eitjes hard in circa 10 minuten. Giet af en laat afkoelen. Pel en plet de eitjes.
  3. Kook de erwtjes 2 tal minuten in gezouten water met wat bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  4. Meng de aardappelen met de eitjes, de erwtjes, de augurkjes, het bieslook, de hamblokjes en de zilveruitjes.
  5. Maak de dressing: Meng de mayonaise, de room en de mosterd onder elkaar en breng op smaak met pezo.
  6. Meng de saus onder de salade.
Notities

Huzarensalade is een typische Nederlandse aardappelsalade met ham en augurkjes.

Zeer lekker als bijgerecht op een buffet, BBQ of gourmet, het moet niet altijd een traditionele aardappelsalade zijn.