Kabeljauw in papillot
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 300g kabeljauwhaasjes
  • 2 tomaten
  • 1/3 courgette
  • 2 het groen van lente-uitjes
  • beetje citroensap
  • 2takjes oregano
  • 2takjes citroentijm
  • 1teentje look
  • 4 krielaardappeltjes
  • 1/4blok feta
  • 1geut olijfolie
  • 1/2koffielepel paprikapoeder
  • pezo
Instructies
  1. Was de krieltjes goed en kook ze beetgaar, ongeschild en in licht gezouten water. Laat afkoelen en snij in schijfjes.
  2. Snij de courgette in halve maantjes.
  3. Ontpit de tomaatjes en snij in kleine blokjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers de look uit en zet alles onder de tomaten. Breng ze op smaak met wat olijfolie, paprikapoeder, citroensap en pezo.
  4. Leg twee keer twee stukken aluminiumfolie klaar, dus dubbel! Leg op elk stuk alufolie een stukje kabeljauw en kruid met pezo. Daarop de tomatenblokjes. Dan leg je trapsgewijs een krieltje en een courgetteschijfje op de tomatenblokjes. Verkruimel wat feta erover en werk af met een takje oregano en een takje citroentijm. Vouw het pakketje mooi dicht.
  5. Leg ongeveer 15 minuten op de BBQ.
Notities

Zeer makkelijk te maken en zo heerlijk.

Ook dit maak je op voorhand klaar, dus op de moment zelf enkel nog op de BBQ te leggen en samen met je gasten aan tafel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan er nog wat scampi’s aan toevoegen, ook zeer lekker.