Kabeljauw in papillotte met groene groentjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1/2 uifijn gesnipperd
  • 1 preiin halve ringen
  • 1nootje boter
  • 1geut witte wijn
  • 1geut pastis
  • 200g sluimererwten
  • 110g mini groene asperges
  • 1/2 brocolliin roosjes
  • 2takken selderin fijne maantjes
  • 250ml alpro
  • 1 steranijs
  • 1/2 visbouillonblokje
  • 300g kabeljauwfilets
  • pezo
  • peterselieafwerking
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Voor de saus: Stoof de ui glazig in wat boter.
  3. Voeg de prei toe en gaar mee.
  4. Blus met de wijn en de pastis, laat de alcohol wat inkoken.
  5. Stoom ondertussen de broccoli, de sluimererwtjes, de asperges en de selder elk afzonderlijk beetgaar en spoel direct onder koud stromend water.
  6. Snij de groentjes in hapklare stukjes.
  7. Giet bij de saus nu ook de alpro room en 100 ml water, breng op smaak met het visbouillonblokjes en pezo.
  8. Leg twee vellen bakpapier klaar en leg hierop de vis, kruid hem met pezo, daarop goed wat van de saus en werk af met veel groene groentjes. Draai de papillotte mooi dicht en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.
  9. Werk af met nog wat peterselie. Lekker met pasta, puree of gekookte aardappeltjes
Notities

Overdaad aan groene groentjes, lekker en gezond.

Vervang de broccoli een keertje door romanesco.

Neem snijboontjes in plaats van sluimererwtjes.